Select Your Style

Choose your layout

Color scheme

Aloe Vera waarom zo gezond?

Waarom is Aloe vera nou zo gezond?

Al duizenden jaren wordt aloe vera beschouwd als een magische medicinale plant, zelfs de Aztheken gebruikten het als wondermedicijn om ziekten te behandelen. Traditionele geneeskunde waardeert de aloe vera plant om haar ontgifting, het laxeren, neutraliseren van verzuring, vet vermindering. Volgens modern onderzoek heeft het een positief effect op de bloedsuikerspiegel, en de vet waarden in het bloed, inclusief het cholesterol niveau.

Maar Aloe vera is niet altijd aloe vera! De pure aloe vera, de aloe barbadensis, is een woestijnlelie en wordt gecultiveerd in warme gebieden, voornamelijk in Centraal en Zuid-Amerika. Het effect van pure Aloe vera gel  is sterk afhankelijk van hoe de aloe vera plant wordt verwerkt, en het verschil begint al direct bij de manier van oogsten, Om beschadiging van de plant te voorkomen, kunnen de bladeren het beste met de hand verwijderd worden. Omdat het blad aan de buitenzijde het giftige Aloïne bevat, een substantie om de plant te beschermen tegen dieren, en wat een laxerend effect heeft bij mensen, dient het blad voorzichtig gescheiden te worden van de gelei in het blad. Deze bladgelei is het meest waardevolle deel van de aloe vera plant.Er is aangetoond dat de gelei meer dan 150 vitale substantiesbevat. Zoals vitamines, enzymen, polysacharide, en sporenelementen. Het is die unieke combinatie van ingrediënten en de wijze waarop ze met elkaar hu werk doen, wat resulteert in het helende effect.

Een van de belangrijkste substanties in de aloe vera plant is Acemannan, wat een positief effect heeft op het immuunsysteem, wat tevens ontstekingen kan verminderen en vrije radicalen. Het resultaat is dat de zuurstofaanvoer verbetert.Hoe werkt dit; Het bloed wordt voorzien van zuurstof in de longen, en wordt dan getransporteerd via de bloedvaten naar de cellen. De grote bloedvaten vertakken zich, worden kleiner en kleiner, totdat ze veranderen in kleine haarvaten. Haarvaten zijn overigens de kleinste bloedvaten. Dit is waar de zuurstof via de bloedvaten de cellen ingaat. Door eetgewoontes, vervuiling, stress, en verhoogde fysieke inspanningen, verzwakt ons immuunsysteem. Vrije radicalen hebben gemakkelijker vrij spel, en veroorzaken microscopisch kleine ontstekingen in het gehele lichaam. Die ontstekingen kunnen de bloedvaten beschadigen, en resulteren in een verdikking van de fijne haarvaten. Die zwelling kan de bloeddoorstroming afremmen, het remt de bloedcellen af op hun weg door de haarvaten, wat weer resulteert in vermindering van de zuurstoftoevoer. En hier komt de pure aloe vera in actie! het vermindert de zwelling van de wanden van de haarvaten. De bloedcellen kunnen weer sneller stromen, waardoor de zuurstoftoevoer verbetert. Verder worden giftstoffen en onzuiverheden sneller afgevoerd. De laatste onderzoeken laten zien dat andere natuurlijke substanties, het effect van pure aloe vera nog meer versterken. De substanties zijn voornamelijk Silicium, maar ze bevatten ook teunisbloesem en alkalische mineralen.

Maar laten we eerst de Silicium een wat nader bekijken.

Voor ons lichaam is Silicium van essentieel belang, en is het een bouwsteen. We kennen het ook als kwartzand zoals het ook voorkomt in steen en cement. In het lichaam zorgt Silicium voor de stabiliteit van het menselijk weefsel. Het versterkt de botten de haren, de nagels, het bindweefsel, en de wanden van onze haarvaten. Naarmate we ouder worden,hebben de wanden van de haarvaten de neiging hun vorm en veerkracht te verliezen. Ze kunnen letterlijk instorten, en de bloedtoevoer onderbreken. In het ergste geval kan dit zelfs leiden tot een beroerte of een hartinfarct. Silicium versterkt en ondersteunt de wanden van de haarvaten, en houd daarmee de bloeddoorstroming open.Als resultaat kunnen de rode bloedcellen de cellen effectiever voorzien van zuurstof. Silicium en haar originele vorm als kwartszand, kan helaas niet door het lichaam worden opgenomen. Alternatieven kunnen we echter vinden in de natuur. Een optimale zuurstofaanvoer is niet alleen afhankelijk van de haarvaten, maar ook van de conditie van het bloed zelf. Allen wanneer het bloed vloeibaar genoeg is, kan het door de nauwe haarvaten. Voor verbetering van de vloeibaarheid van bloed is er de teunisbloesem, met haar meervoudige verzadigde vetzuren, en basis alkalische mineralen. Meervoudig verzadigde vetzuren maken het bloed dunner. Ze voorkomen het samenkleven van de bloedcellen, en daarmee stopt het samenklonteren van het bloed. Akalische mineralen ondersteunen de elasticiteit van de rode bloedvaten, en ze helpen ze gemakkelijker door de nauwe haarvaten te bewegen. Beide helpen de stroomstroming van de hoeveelheid bloed te verhogen, om daarmee een optimale aanvoer van zuurstof te kunnen handhaven.

Dus laten we de hoofdpunten nog eens kort bekijken: De aanvoer van zuurstof naar onze cellen is een zeer belangrijke voorwaarde voor onze algehele gezondheid, en ook dienen ze als vangnet tegen serieuze ziekten.  Pure Aloe vera gel, met haar anti zwellingseffect verbetert de zuurstoftoevoer. Silicium versterkt de wanden van de bloedvaten. en houdt de bloedtoevoer open. Versterking komt door de teunisbloesem, en van alkalische mineralen. Wat de traditionele geneeskunde al heel lang wist, wordt nu ook bevestigd door de moderne onderzoek. Pure Aloe vera gel verbetert de aanvoer van zuurstof, en daarmee uw algemene gezondheid.

Want zuurstof betekend leven!